Allt har sin tid……

DSC03006

…..det finns en tid för allt som sker under himlen.

En tid för födelse, en tid för död,

en tid att plantera, en tid att rycka upp,

en tid att luffa, en tid att vara bofast.

Det finns många kloka sanningar som vi verkar ha glömt bort i dagens stressade samhälle. Allt har verkligen sin tid, och detta till trots  envisas vi med att försöka göra allt samtidigt, och helst NU.

”Inget är så starkt som en idé vars tid har kommit” menade Victor Hugo, och jag tycker nog att den tanken rimmar bra med att allt har sin tid. Det är först när en företeelses tid är kommen som den blir verkligt framgångsrik. Alla försök att åstadkomma något innan ”tiden är mogen” betyder vanligen bara en massa slit och lite resultat.

Men hur svårt är det inte att invänta och ha tillit, hur frestande är det inte att kavla upp ärmarna och sätta igång?  Även mot bättre vetande. Förmodligen är det en av livets lärdomar att lära sig acceptera nuet och ha tillit till att allt sker i rätt tid om vi bara låter det naturliga skeendet ha sin gång.

Och jag måste faktisk säga att min erfarenhet är att om man bara lyckas med konststycket att hålla sina klåfingrar i styr, och om man bara låter bli att lägga näsan allt för mycket i blöt så brukar det mesta faktiskt lösa sig rätt enkelt när det väl är dags, då när rätt tid väl är kommen.

Så vad har vi då för tid just nu? Ja vad mig anbelangar så är det just nu rätt tid för att börja sitta ute i solen igen, gärna medförande en god bok och en värmande kopp kaffe, möjligen också en lagomt ohälsosam bulle av något slag.

Dessutom verkar även rätt tid ha kommit för en bok som jag länge burit med mig. En som jag börjat läsa flera gånger men lagt undan efter att ha kommit några sidor. Jag har i dagarna, tillsammans med några vänner, startat en studiecirkel med ”Kursen” som tema och den här gången är minsann upplevelsen en helt annan. Den här gången ”uppfyller” boken mig på något sätt, både text och övningar, inget lämnar mig oberörd.

Jag kan inte tolka det på annat sätt än att NU är tiden mogen för ”En kurs i mirakler”.

IMG_2291

”Det är en obligatorisk kurs. Endast tidpunkten när du ägnar dig åt den är frivillig”

Och nu är tiden kommen.

Aloha, Namaste, Allt gott

/Tantpåluffen

7 thoughts on “Allt har sin tid……”

 1. En kurs i mirakler… jo ja tackar ja… den tog mig cirka två år att ta mig igenom den… om det var värt… japp det var det 🙂

  Ha helt underbara dagar i vårsolen med en närande bok och hälsosam bulle 🙂

  Ha de bäst
  Leif Grytenius
  Mirakelmakare

 2. Jag läste Marianne Williamsons A Return to Love förra året. Den förklarar hennes tolkning a A Course in Miracles och den var så fantastisk att jag läste om den direkt! Lycka till med kursen! Jag har funderat på den i 15 år men inte kommit till skott ännu. Vore intressant att få ta del av dina nya insikter på bloggen!

  1. Å där försvann halva inlägget, det är lite svängigt med min internetuppkoppling i dag
   Jag har också läst Åter till kärleken, en helt magisk bok.
   Jag kommer helt säkert att ventilera funderingar som kommer upp i anslutning till kursen här på bloggen, häng med vet ja så kan vi höras fler gånger.
   Så får du lova att berätta om/när du börjar med dina studier

  1. Vad kul Laila, välkommen!
   Det har inte blivit något skrivet på länge, det har hänt massor i mitt liv men det har varit på något sätt ordlöst, somliga upplevelser går helt enkelt inte att beskriva i ord, språket känns för futtigt ?
   Det har varit tid att tiga skulle msn kunna tänka ?
   Nå, jag är helt övertygad om att snart kommer nog tiden för ordens återkomst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *