Hjärnan förstår inte inte

IMG_0972

Det är inte lätt att vara luffartant i vårt västra grannland!

Ta bara det här med vägskyltningen. Vem kom på den lysande idén att sätta upp vägskyltar som berättar vilken hastighetsbegränsning det INTE är?

Hur stor nytta har man av det menar jag?

Stadigt och fint, med tungan rätt i munnen rullade jag vägen fram och försökte så gott det gick att vara en laglydig trafikant. I färskt minne fanns den åthutning jag fick i fjol när en barsk poliskvinna fräste till mig att ”ta det litt rolig och bli som ett normalt männske”, sedan hon med blinkande ljus och tutande sirener prejat in mig på en parkeringsplats. Nä minsann, en sådan behandling tänkte jag inte tåla en gång till!

Och så kommer då denna skyltning och ställer till det. Jo då tack, jag vet att det nyss har varit hastighetsbegränsning på 60, det vet jag, och visserligen är det rart och gulligt att berätta för mig att det har varit det men nu gäller inte det längre, men är det inte fortfarande lite information som fattas?

Om det inte är 60, så kan det ju vara 70, 80, 90 eller kanske 40.

Ja, jag testade mig fram lite men det enda som hände var att ilskna medtrafikanter tutade och hytte med näven. Det slutade med att jag lade mig bakom en lagom fin bil och höll jag samma hastighet som den, i förhoppning om att bilens åldrade chaufför var en laglydig vägtrafikant. Jag undrar just om den förklaringen skulle hållit om polisen haft hastighetskontroll?

En annan sak jag undrar över är om norrmännen använder samma taktik när de skriver inköpsnotor?

Inte kaffe

Inte hushållspapper

Inte barnmat

inte …………

Jag får nog smyga mig in på Kiwi eller Coop i morgon och kolla om det ligger någon kvarglömd nota  i någon korg

Aloha, Namaste,  Allt gott

/Tantpåluffen

 

 

2 thoughts on “Hjärnan förstår inte inte”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *