Livets väsentligheter

IMG_1873

Jag har vacker väg till jobbet.

De tre milen slingrar sig fram i ett underbart landskap. Kurvorna är många, ja bitvis liknar vägen mest en utkastad serpentin, och asfalten är slät vilket gör att till och med i min gamla bil drabbas man lätt av en vild och ohämmad körglädje. Jag är inte själv motorcyklist men kan mycket väl tänka mig att vägen skulle vara en våt dröm för en MC-åkare.

Tack och lov kantas vägen av diverse ”sevärdheter”, vilka säkerställer att man håller sig inom hastighetsbegränsningen. Det finns alltid någonting att se och upptäcka.

IMG_1902I välskötta hagar betar så väl nyfikna kor…….

IMG_1892….som busiga hästar…..

IMG_1897…… och här och där kan man t o m göra historiska fynd.

Så resan tar faktiskt sin beskärda tid. Kanske är det så att det faktiskt skulle det gå snabbare att ta stora motorvägen, trots att den är betydligt längre, men varför välja en steril och tråkig autostrada när man kan få ett äventyr?

Och ändå är det ofta det jag vill göra när det gäller livet.

Tänk så ofta jag vill och önskar att ta den raka motorvägen från punkt A till punkt B i tillvaron, och så missnöjd, irriterad och besviken jag blir när livet i stället ger mig en smal och krokig väg där jag får hålla tungan rätt i munnen för att inte glida i diket, trots att det är just den mer utmanande vägen som slipar mig till att bli en vaken och skicklig förare, i stället för en halvsovande som kör med automatväxel på autopilot.

Så kanske är det det jag ska lära mig av min upplevelse längs smålandsvägarna.

Att alltid acceptera och fullt ut uppleva den väg där jag för tillfället färdas, även om jag i min enfald skulle ha önskat mig en annan. Det är ju trots allt så att det är utmaningarna som ger körglädje och får en att känna sig levande. 🙂

IMG_1874

Så nästa gång livet slingrar sig och går i krokar ska jag komma ihåg att påminna mig om fördelarna med en landsväg.

På en landsväg riskerar man inte att fartblind missa livets väsentligheter. Nä, där kan man vara säker på att verkligen hinna ta till vara på alla de fröjder som livet erbjuder,  som att stanna en stund för smeka en mjuk hästmule när man är på väg hem från jobbet en vanlig onsdag i oktober.

IMG_1890

Aloha, Namaste, allt gott!

/Tantpåluffen

3 thoughts on “Livets väsentligheter”

  1. Underbart!

    Varmt tack för så målande vägbeskrivning av resan på livets väg. Nu vet jag att det blir hoj på krokiga vägar framöver… eller skulle jag kanske ta cykeln för att under än mer stressfria former få möjlighet att verkligen njuta av resan 🙂

    Ha de bäst
    Leif

  2. Jag tror du skulle gilla att upptäcka Småland både på MC och med cykel Leif. Sedan får du inte glömma bort de slingrande Höga Kusten-vägarna heller, du har en del att stå i 🙂
    Ja Lena, just nu har jag liksom boat ner på en tid i Småland, håller på att tuta i smålandsbarna lite irrläror 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *