Vi tanter har våra knep!

20140716-141614-51374725.jpg
Gud har inte samma väderapp som jag!
Ett konstaterande baserat på empiriska studier.
En vecka med vackert väder lovade appen i fredags, vilket genast översattes till festival och tält när jag checkade med översättningsappen. Förväntansfull och glad i hågen slog jag därför ner tältpinnarna på Celebrate Life festivalen på Ängsbacka, Molkom, här skulle livet firas i värme och solsken!
Det kanske är dålig kontakt med satelliter och master här i den värmländska urskogen, eller kanske har vi atmosfäriska störningar av något slag, men min app har konstant visat att just NU regnar det i Molkom MEN om någon timme OCH de kommande fem dagarna så kommer solen att skina. Den upplysningen har dock liksom aldrig nått fram till själva väderlekschefen, därav mitt konstaterande att Gud nog inte litar till väderappar
Efter att i tre dagar, i hopp om den utlovade solen, ha trampat runt i blöta sandaler bestämde jag mig så i morse för att sluta lita till den moderna tekniken och ta till ett gammalt beprövat husmorsknep i stället. Ur bilens djupaste gömsle plockade jag fram yllesockor och gummistövlar, fast förvissad om att inget skingrar moln så snabbt som att noga och grundligt rusta sig för regn, ett dödssäkert knep!
I yttersta nödfall hade jag också tänkt spetsa den indianske schamanens elddans senare i dag, med en äkta Ångermanländsk soldans, en kombination som inga vädergudar skulle kunna motstå.
Stöveltricket visade sig räcka långt den här gången, det tog inte lång tid innan solens strålar visade sig på en blå himmel.
Så nu sitter jag är med stövlarna på och ser alla glada festivaldeltagare som leker och njuter av solen, och inser att det är som vanligt.
Vi tanter kan inte släppa taget, hur skulle världen bli om inte vi fanns med och styrde upp det hela?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *